MAYATTA

18 Kasım 2011 Cuma

Zenger Paşa Konağı - Müze restoranda kahvaltı

Zenger Paşa Konağı - Ankara
Ankara’nın en gözde tarihi mekânlarından Ankara Kalesi içinde hizmet veren Zenger Paşa Konağı geleneksel motiflerle bezeli ahşap üç katlı bir restoran. Buradan Ankara’nın bir ucundan diğerine uzanan manzarasını izleyebilirsiniz. Yazın bahçe püfür püfür kale havasında yemek yemeye olanak veriyor. Şehrin göbeğinde nostaljik bir yer.

1850-1920 yılları arasında Ankara Vilayet binası olarak hizmet gören Zenger Paşa Konağı kapısındaki kitabeye göre 1721 yılında inşa edilmiş, 1908 yılına kadar vali olan Mehmet Fuat Paşa’nın konağın üst katında yaşamasından dolayı halk arasında Paşa Konağı olarak da biliniyormuş. 1989 yılında Erkal Zenger Konağı tarihi özelliklerini koruyarak restore ettirip restoran ve sanat galerisi olarak hizmete açması üzerinden tam 22 yıl geçmiş.

Gezi ve yemek
Bugün Erkal Zenger’in oğlu Zeki Zenger’in işlettiği mekânın grişinde taş salon karşılıyor misafirleri. Restoranın Cumhuriyet salonu Ankara manzaralı... Duvarlarını Atatürk ve Âşık Veysel’in tabloları süslüyor. Mekânda silah ve müzik aletleri koleksiyonu tarihi halı tezgâhı ve dokumalar gelin odası, orijinal gelin yatağı, sırma işlemeli yağlık ve üç etek koleksiyonları da yer alıyor. Arzu edenler bu kıyafetleri giyip mekâna özgü fotoğraf çektirebilirler. Bu tarihi mekân gösterişten ve iddiadan uzak.

Fasıl eşliğinde yemek
Ankaralıların en kıymetli zenginliklerinden biri olan konakların bugüne dek var olmayı başarmış bir örneği olan Zenger Paşa Konağı’nda sabahları köy kahvaltısı veriliyor. Türk mutfağından lezzetler bulabileceğiniz restoranda girişte yanan soba tüm mekânı sıcacık yapıyor. Nostaljik restoranda gözleme ve mantı yapan bayanlara daha mönüye bakmadan siparişinizin bir bölümünü verebiliyorsunuz. Izgaralar da mönüdeki seçenekler arasında yer almış. Fasıl eşliğinde yemek yiyebileceğiniz resotran hem Ankaralılar hem de turistlerin ilgisini çekebilecek bir mekân...

Zenger Paşa Konağı
Restaurant & Müze Ev & Sanat Galerisi
Kale Mahallesi
Doyran Sok. Nu:13 Ulus
Tel : 311 70 70
www.zengerpasa.com


Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

1 yorum:

  1. Pazar sabahı ' Ailecek kahvaltıya gittik , Doğal naturel bir ortam ,Sıcak bazlma teryağ bal v.b güzel demlenmiş bir kaç bardak çay vede ankara manzarası ile birlikte köyümdeymiş gibi mutlu dinlendirici bu işletmeye daha sonra yemeğe gittim Fasıl eşliğinde Masamda ateşi yanan SAC TAVA Lezzetliydi ; İşletme sahibi Zeki Zenger Güleryüzlü cana yakın bir bey , Her şey güzeldi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil